Krol en Groothuis pakken medailles en WK-tickets

28/12/2015

Krol en Groothuis pakken medailles en WK-tickets

Thomas Krol en Stefan Groothuis hebben maandagavond in Heerenveen WK-tickets op de 1500 meter in de wacht gesleept. De sprinters van Team beslist.nl eindigden op het koningsnummer als tweede (in 1.46,20) en derde (1.46,88), achter winnaar Kjeld Nuis (1.45,52)

Thomas Krol was tevreden met zijn zilveren plak. "Ik heb tijdens de World Cups dit seizoen al laten zien dat ik in vorm ben, maar het is altijd weer spannend, want er zijn veel goede tegenstanders. Om te winnen moet ik elke ronde nog wat tijd winnen, maar dat kan. Morgen ga ik voor iets moois op de 1000 meter. Daar is de concurrentie ook moordend, maar dat is alleen maar mooi."

Stefan Groothuis, die met zware blessures uit de zomer kwam en tijdens het seizoen met zijn gedachten bij zijn ernstig zieke zoontje was, vierde zijn derde plaats als een overwinning. "Zeker toen ik in Noord-Amerika was, was schaatsen niet het eerste waar ik aan dacht. Daarom heb ik de World Cup in Inzell ook laten schieten. Ik wilde thuis zijn. Sinds vorige week gaat het weer de goede kant op en zijn de slagen op het ijs ook weer raak. Al dacht ik eerst dat mijn 1,46,88 niet snel genoeg zou zijn."

Net als Krol mag Groothuis de Nederlandse eer verdedigen op de WK afstanden. "Ik zal nog iets harder moeten om internationaal mee te doen, maar dit was pas mijn derde 1500 meter van het seizoen, dus dat is zeker mogelijk. Ik hoop morgen op de hoogste trede te staan na de 1000 meter. Ik denk dat dat kan."

Trainer Gerard van Velde was onder de indruk van de prestatie van Groothuis. "Wat een klasbak, na alles wat er gebeurd is. Super."

Lennart Velema van het beslist.nl developmentteam verrastte maandag in Thialf met een vijfde plaats op de 1500 meter in 1.47,92.

Thomas Krol.
Thomas Krol. © iSkate.nl
Stefan Groothuis.
Stefan Groothuis. © iSkate.nl