Krol plaatst zich op 'zijn' afstand

29/10/2016

Krol plaatst zich op 'zijn' afstand

Thomas Krol heeft zich zaterdag tijdens de KNSB Cup in Groningen geplaatst voor de World Cup-serie. De specialist van Team Plantina greep de derde plek op de 1500 meter, in een tijd van 1.47,61. Hij moest winnaar Sven Kramer (1.46,88) en Patrick Roest (1.47,02) voor zich dulden.

“Het was pittig. Het ijs was zwaar, de luchtdruk hoog en er werd ongelooflijk snel gereden. Ik ging heel erg op een hoop, maar de tijd was goed en de derde plek genoeg. Ik heb het World Cup-ticket binnen, dus ik kan zondag onbevangen de 1000 meter ingaan.”

De aanstaande piloot verheugt zich op meer dan schaatsen in het World Cup-circuit: “Met de vliegkilometers zit het nu in ieder geval goed.”

Koen Verweij reed namens de allroundmannen van Team Plantina een teleurstellende 1500 meter. De Noord-Hollander werkt aan zijn comeback, maar houdt nog steeds niet van verliezen. “Onder deze omstandigheden was dit te verwachten. Het was wel leuk om weer aan de start te staan en de spanning te voelen, maar als je goed rijdt, is het natuurlijk leuker. Ik maakte veel missers.”

Verweij had snel na de eerste ergernis het vizier weer op de toekomst. “Ik kijk naar de lange termijn. Al was het fijn geweest als ik nu al hard had geschaatst. Aan de ander kant: de World Cups zou ik toch niet gereden hebben, ik houd vast aan mijn plan om eerst veel basiswerk te verrichten.”

Thomas Krol.
Thomas Krol. © iSkate.nl