Letitia de Jong Nederlands kampioen sprint

28/01/2018

Letitia de Jong Nederlands kampioen sprint

Letitia de Jong Nederlands kampioen sprint

Letitia de Jong is zondag in Heerenveen Nederlands kampioen sprint geworden. De 24-jarige schaatsster van Team AfterPay won drie van de vier races.

"Deze zege komt niet uit de lucht vallen, ik rijd dit seizoen heel stabiel. Maar een titel winnen is weer een nieuwe dimensie." De Jong hield Anice Das, haar ploeggenote bij Team AfterPay, achter zich. Das won zilver, maar voor haar was het toernooi meer een voorbereiding op de Olympische Spelen. Desondanks was ze niet helemaal tevreden. "Op de 1000 meters heb ik eruit gehaald wat erin zat, maar mijn 500 meters hadden beter gemoeten."

Het missen van de Spelen zit Letitia de Jong nog steeds niet lekker, maar deelname aan het WK sprint is een troostprijs. "Ik zou eigenlijk twee weken gaan kijken bij de Spelen. Die vluchten moet ik nu maar gaan omboeken, als ik me goed wil voorbereiden op het WK in China vlak na de Winterspelen."
Haar eerste nationale titel komt voor De Jong in een seizoen waarin ze eindelijk fit is. "Ik heb lang gekwakkeld met blessures, daar ben ik nu vanaf."

Letitia de Jong.
Letitia de Jong. © iSkate.nl