Linda de Vries beëindigt haar carrière

07/03/2018

Linda de Vries beëindigt haar carrière

Linda de Vries zegt het topschaatsen vaarwel. De 30-jarige allrounder van Team Plantina stond vier keer op het podium tijdens het NK allround en twee keer bij het EK. In 2012 won ze brons en goud op de WK afstanden.

“Ik heb besloten te stoppen met schaatsen. Het is het mooiste leven dat er is, maar ik heb prestaties nodig om het leuk te blijven vinden. Ik had mezelf aan het begin van dit seizoen een paar doelen gesteld en als je die allemaal niet haalt, is dat niet leuk. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik veel heb moeten laten voor mijn schaatscarrière, ik heb altijd alles gegeven. Maar het is goed zo.

Ik kijk trots terug op mijn carrière met hele mooie hoogtepunten. Zoals het brons op de 1500 meter bij de WK afstanden en goud op de ploegenachtervolging. Het allrounden vond ik het mooiste om te doen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tweede en derde plek op het EK – jammer dat ik op het WK iets te veel vierde en vijfde plekken scoorde.

Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen jaren heeft geholpen. Schaatscollega’s, trainers, fysio’s, dokters, management, sponsoren en natuurlijk mijn familie en vrienden. Zij hebben me allemaal veel geleerd en me bijgestaan in mijn ontwikkeling van meisje tot volwassen sportvrouw. Bedankt!”

Linda de Vries.
Linda de Vries. © iSkate.nl