Linda de Vries naar WK allround

31/01/2016

Linda de Vries naar WK allround

Linda de Vries heeft zich overtuigend geplaatst voor het WK allround. De 27-jarige rijdster van Team Koopjesdrogisterij.nl won tijdens de World Cup in Stavanger het klassement over 1500 en 3000 meter dat voor de kwalificatie werd opgemaakt.
 

De Vries bleef op beide afstanden haar concurrenten Marije Joling en Annouk van der Weijden voor. Zaterdag eindigde ze met 1.57,30 als zesde op de 1500 meter, zondag won ze de B-groep op de 3 kilometer (4.01,80). Beide tijden waren te snel voor de overige Nederlandse WK-kandidaten.

De prestatie van zondag had eert wat voeten in de aarde, omdat vlak voor de rit van De Vries het licht uitviel in de hal. "Ik bleef er rustig onder", blikt de Drentse terug. "Ik dacht bij mezelf: het moet toch gebeuren, of het nou over twee, vijf of tien minuten is. Ik kreeg gelukkig een jas te leen van Yvonne van Gennip, zodat ik het niet koud kreeg."

En dus heeft Team Koopjedrogisterij.nl al in zijn debuutseizoen een rijdster op het Wk allround, 5 en 6 maart in Berlijn. "Ik ben superblij dat ik naar het WK mag", zegt De Vries. "Ik had niet verwacht dat ik zó ruim zou winnen. Ik voelde me wel goed, dus ik wist: als het nu niet lukt, dan ligt het niet aan mij, dan zijn die anderen beter. Maar het lukte wel."

Linda de Vries
Linda de Vries © iSkate.nl