Marathonploeg iSkate gaat door

29/04/2015

Marathonploeg iSkate gaat door

iSkate brengt ook komend seizoen een marathonploeg aan de start. Net als vorig jaar rijdt Sharon Hendriks met het iSkate-logo op haar pak. Haar nieuwe teamgenoten zijn Francesca Lollobrigida, Lisa van der Geest en Janneke Ensing.

De Italiaanse Lollobrigida (24) was meteen bij haar debuut in 2012 al een marathonfenomeen. De voormalig nationaal allroundkampioen heeft een lange reeks overwinningen op haar naam staan. Sharon Hendriks (22) uit Lemele liet afgelopen seizoen al veel van zich horen op het ijs, als lid van het marathonteam van iSkate. Warmondse Lisa van der Geest is pas 21 jaar, maar heeft al tien podiumplaatsen op het hoogste marathonniveau op haar palmares. Janneke Ensing (28) uit Gieten is de meest ervaren rijdster. Zij combineert de marathon met wielrennen en langebaanschaatsen. Coach van de ploeg wordt Martijn Kromkamp.

iSkate is er trots op dat het opnieuw spraakmakende marathontoppers aan zich heeft weten te binden. De beoogde sponsors zijn Athleteshop en koopjesdrogisterij.nl.

“Met het marathonteam binnen iSkate willen we nog beter de combinatie langebaan en marathon neerzetten", zegt iSkate-directeur Yuri Solinger. "De laatste jaren zie je de verschuiving dat de lange afstanden op de langebaan worden gedomineerd door de heren en dames van de lange adem. Wij willen onze sporters voorzien van de optimale mix tussen marathonuithoudingsvermogen en langebaantechniek.”