Mulders grijpen naast EK-medaille na heftige halve finale

21/07/2015

Michel Mulder.
Michel Mulder. © iSkate.nl

Mulders grijpen naast EK-medaille na heftige halve finale

Na een halve finale die meer leek op een worstelpartij voor broers dan een skeelerwedstrijd, grepen Michel en Ronald Mulder dinsdagavond naast de medailles op de 500 meter tijdens de EK inline in Wörgl. Michel Mulder eindigde als vierde, Ronald als zesde.

De halve finale was een dubbele broederstrijd tussen de Mulders en Darren en Edwin de Souza uit Frankrijk. "Edwin pakte mij meteen bij de start al bij mijn heupen", zei een geïrriteerde Ronald Mulder na afloop. Daarna ging hij het gevecht aan met Michel. "Die jongen is daar neergezet als straatvechter, met een doel: het Michel en mij zo moeilijk mogelijk maken en Darren de Souza laten winnen. Ik houd helemaal niet van deze manier van racen. Maar ik ben er wel de dupe van", aldus Ronald Mulder.
Michel Mulder knokte zich nog naar de tweede plaats en daarmee stelde hij een finaleplek veilig. Die moest hij echter beginnen vanaf de slechtste startplaats. "Een goede startpositie is tegenwoordig essentieel in het skeeleren, zeker op een snelle baan als deze. Met mijn kracht en snelheid zit het wel goed, maar ik kreeg de ruimte niet. Het was ook moeilijk na een halve finale met zoveel gedoe. En ik maakte in de laatste bocht een kleine inschattingsfout."