Ntab en Schipper in de kijker bij World Cup Seoel

Ntab en Schipper in de kijker bij World Cup Seoel

23/11/2014

Ntab en Schipper in de kijker bij World Cup Seoel

Daidai Ntab reed zich meteen bij de beste tien bij zijn eerste optreden tussen de elitesprinters. De rijder van het beslist.nl developmentteam en het RTC Noord werd negende tijdens de World Cup in Seoel. Pim Schipper, die vrijdag nog achter Ntab tweede werd in de B-groep, won dit keer en dwong promotie naar de A-groep af.

Ntab kende een moeilijke voorbereiding op zijn entree bij de grote mannen: hij was de avond voor de race ziek. "Misschien iets verkeerds gegeten." Tijdens de wedstrijd had hij daar nauwelijks meer last van. "De race was wat rommelig, maar dat lag niet aan mijn fitheid. De A-groep is wel even wat anders dan de B-groep, vet om daartussen te rijden. En het resultaat is super, dus ik ben tevreden. Dit smaakt zeker naar meer." Ntab reed zijn 500 meter in 35,61 seconden.
Pim Schipper trad net als vrijdag aan in de B-groep. Toen moest hij Daidai Ntab nog laten voorgaan, zondag was hij met afstand de snelste. Tussen zijn 35,66 en de nummer twee Giacomo Nenzi zat bijna 0,3 seconde. "Ik heb een goede dag gehad," vond Schipper. "Mijn opening in 9,96 is een persoonlijk record. En ik ben blij met promotie naar de A-groep. Ik heb ook nog mijn aandeel gegeven in de teamsprint, waar we helaas vierde werden."

Pim Schipper
Pim Schipper © iSkate.nl