Ronald Mulder en Kai Verbij schieten uit hun slof

Ronald Mulder en Kai Verbij schieten uit hun slof

30/10/2015

Ronald Mulder en Kai Verbij schieten uit hun slof

Ronald Mulder en Kai Verbij hebben zich vrijdagavond in Enschede geplaatst voor de World Cup-wedstrijden op de 500 meter. De sprinters van Team beslist.nl deden dat beiden met een fenomenale 34'er.

Ronald Mulder won de World Cup-trials in Twente met overmacht. Zijn 34,89 betekende een baanrecord. Daar bleef Kai Verbij een tiende van verwijderd (34,99), maar zijn race maakte minstens zoveel indruk. Na afloop grapte Mulder over zijn jonge ploeggenoot: "Kai reed tijdens de trainingswedstrijd al snel, maar toen maakte hij een misslag. Om zijn topvorm te camoufleren, blijkt nu."

Verbij, die een Japanse moeder heeft, werd de hele dag gevolgd door een Japanse televisieploeg. Die vielen met hun neus in de boter, stelde hij vast. "Ik verbaasde mezelf. Ik wist dat ik een goede 500 meter kon rijden, maar 34,9 daar droomde ik nog niet eens van. De rest kwam aardig in de buurt tijdens de tweede omloop, maar ik wist dat ik geplaatst was op basis van mijn eerste tijd, 35,14, dus dat nam iets van de druk weg. Ik kon me concentreren op een goede race en een nog snellere tijd."

Ronald Mulder wist dat zijn 35,13 uit de eerste rit ook voldoende was voor een World Cup-ticket. "Maar ik was bezig met mijn jonge ploeggenoot. We gingen allebei voor de winst. Want winnen is altijd het lekkerst. Het liefste ga ik als snelste naar de World Cups in Calgary en Salt Lake City. Dat zijn hele mooie wedstrijden, ik kijk er erg naar uit." Er werd hard gereden in Enschede, zag Mulder. "Het niveau is hoog. Dan is het zaak om op te staan."

Kai Verbij roemde de sfeer bij Team beslist.nl "Het leuke aan beslist.nl is dat de schaatsers elkaar altijd helpen. Ik leer veel van Stefan Groothuis, Shani Davis en van Ronald en Michel Mulder."

De overige World Cup-tickets gingen naar Hein Otterspeer, Gerben Jorritsma en Kjeld Nuis. De World Cup-trials in Enschede zijn het hele weekend te volgen via iSkate. Op de twitteraccounts @iSkaters en @iSkateresults en via Facebook zijn de uitslagen en reacties live te zien. iSkate tv zendt via deze kanalen interviews uit met de belangrijkste Nederlandse schaatsers.

Ronald Mulder en Kai Verbij te gast bij iSkate tv
Ronald Mulder en Kai Verbij te gast bij iSkate tv © iSkate.nl
Kai Verbij aan de start voor de 500m
Kai Verbij aan de start voor de 500m © iSkate.nl
iSkate-startbankje voor de 500 m
iSkate-startbankje voor de 500 m © iSkate.nl
Ronald Mulder rijdt de eerste tijd op de 500m
Ronald Mulder rijdt de eerste tijd op de 500m © iSkate.nl

Dag overzicht

Dag overzicht