Ronald Mulder heeft meer breuken dan gedacht

04/08/2015

Ronald Mulder heeft meer breuken dan gedacht

Ronald Mulder blijkt meer schade te hebben opgelopen bij zijn val tijdens de EK skeeleren dan gedacht. De sprinter van team beslist.nl heeft twee breuken in zijn linkerhand en een in zijn linkerellepijp. In zijn rechterhand is het zogenoemde 'schippersbotje' gebroken. Het herstel van zo'n botje kan twaalf weken duren, maar Ronald hoopt dat het aanzienlijk sneller zal genezen.

"Een tegenvaller", zegt Mulder na zijn bezoek aan ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, waar de breuken met een scan werden vastgesteld. "Ik dacht dat het minder erg zou zijn. Ik moet de komende weken een brace om. Maar dit heeft geen gevolgen heeft voor mijn schaatsseizoen. Zodra de wedstrijden op het ijs beginnen, zal ik er beslist staan."

Ronald Mulder kwam anderhalve week geleden bij de EK in Oostenrijk ten val toen een jurylid onaangekondigd het wegparcours overstak tijdens de warming-up voor de 200 meter. Hij raakte ook nog zijn broer Michel, die een gekneusde voet overhield aan de botsing. Met de gebroken arm en handen won Ronald nog wel zilver.