Ronald Mulder pakt de dubbel op NK inline

03/06/2017

Ronald Mulder pakt de dubbel op NK inline

Ronald Mulder heeft zaterdag in Heerenveen zijn tweede nationale titel op de inlinepiste veroverd. Nadat hij vrijdag de 300 meter had gewonnen, was hij een dag later op de 500 meter de snelste. Hij versloeg in de finale zijn ploeggenoten van Team Athleteshop-Powerslide Michel Mulder en Rick Schipper en Remon Kwant.

"Het is gaaf om de dubbel te pakken", jubelde Mulder. "Vanaf de start tot de finish lag ik aan kop. En dat betekent winst." Michel Mulder deed in de bocht nog een ultieme poging zijn broer buitenom te passeren. Het lukte niet en het kostte hem uiteindelijk een zilveren medaille, want Remon Kwant kwam er net onderdoor. Maar dat Michel Mulder voor de winst ging, tekent hem. Rick Schipper, die net als Ronald Mulder een valse start achter zijn naam had, eindigde als vierde.

Michel Mulder, Ronald Mulder en Rick Schipper van Team Athleteshop-Powerslide in de finale van de 500 meter op het NK inline. Foto: Glenn Wassenbergh.
Michel Mulder, Ronald Mulder en Rick Schipper van Team Athleteshop-Powerslide in de finale van de 500 meter op het NK inline. Foto: Glenn Wassenbergh. © iSkate.nl