Ronald Mulder scheurt naar toptijd

21/01/2017

Ronald Mulder scheurt naar toptijd

Ronald Mulder gaat aan de leiding na de eerste dag van het KPN NK sprint. Maar de meeste aandacht ging zaterdag in Heerenveen uit naar de rits van het Plantina-schaatspak van de Zwollenaar. Vlak voor de 500 meter trok Mulder de rits van zijn pak kapot. In allerlijl werd ductape op zijn bovenlijf geplakt om het pak enigszins dicht te houden. De sprinter snelde naar 34,98, de tweede tijd.

Dat deed Mulder na een fenomenaal snelle opening van 9,58. "De adrenaline schiet door je heen. Het ene moment denk je: rustig blijven, meteen daarna weer: dat kan helemaal niet! Maar op die adrenaline reed ik wel een lekker opening. Eigenlijk hoop je dan op een nog snellere eindtijd, maar ik ben tevreden. Het was even schikken. Ik deed mijn ritsje omhoog en ineens had ik de rits in mijn hand. Het kan altijd gebeuren, onze pakken van Hunter zijn zo strak en geavanceerd, dat er altijd iets kapot kan gaan. En een belletje naar Hunter was genoeg om morgen een nieuw pak te hebben, dus dat is goed geregeld."

Na de tweede plaats op de 500 meter, pakte Ronald Mulder ook zilver op de 1000 meter. "Het is een mooie eerste dag." Mulder leidt het klassement, voor Jan Smeekens en Hein Otterspeer. Dai Dai Ntab, die op de 1000 meter wat liet liggen, staat vierde. "Die 1000 meter kan een stuk beter", stelde de sprinter van Team Plantina vast. Pim Schipper had last van een moeilijke kruising in zijn 500 meter tegen Ronald Mulder en staat op de vijfde plaats. Thomas Krol is negende en Lucas van Alphen , die op de 1000 meter het brons pakte, begint als nummer negen aan de tweede dag.

Ronald Mulder.
Ronald Mulder. © iSkate.nl