Ronald Mulder wint EK-zilver na botsing

24/07/2015

Ronald Mulder wint EK-zilver na botsing

Ronald Mulder heeft vrijdag zilver gewonnen op de 200 meter bij het wegtoernooi van de EK inline in Wörgl. De vreugde over het eremetaal werd overschaduwd door een vervelende botsing tijdens het inrijden. Daarbij raakten Ronald en zijn broer Michel Mulder geblesseerd. Ronald Mulder beslist morgen of hij het EK vervolgt.

"Dit is een hele rare dag", aldus Ronald Mulder. Hij botste tijdens het inrijden voor de 200 meter tijdrit tegen zijn broer, die moest uitwijken voor een overstekend jurylid. "Ik kwam snel aanrijden en dan raak ik uitgerekend Michel." Ronald bezeerde zijn polsen, Michel knalde met zijn voet tegen een trolley. "Die is gekneusd, maar ik kan er wel mee skeeleren, denk ik." Ronald Mulder weet nog niet of hij met zijn gekneusde polsen kan rijden. "Je moet je ook afvragen of het het waard is, ik denk dat ik zaterdagochtend een beslissing neem."
Michel Mulder werd vierde op de 200 meter. Goud was er voor de Duitser Simon Albrecht, Edwin Fernandez uit Frankrijk kreeg de bronzen medaille.