Simon Kuipers trainer bij iSkate

24/04/2017

Simon Kuipers naar iSkate

Simon Kuipers versterkt vanaf deze zomer de trainerstaf van iSkate. De voormalig Nederlands kampioen op de 1000 en 1500 meter werkt het komende, olympische seizoen samen met Dennis van der Gun. Hij zal zich inzetten voor zowel Team AfterPay als de allrounders van Team Plantina.

"iSkate wil een nieuwe richting inslaan en ik breng een frisse, nieuwe kijk in", zegt Kuipers. "De ploegen bulken van het talent, en dat hebben de schaatsers ook regelmatig laten zien, maar voor de Spelen willen we het niveau verder omhoog brengen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij."

De 34-jarige oud-topschaatser ziet voor zichzelf vooral een rol weggelegd als techniektrainer. "Iedereen traint hard en goed, ik denk dat er vooral op het technische vlak veel te winnen is."

Kuipers denkt ook mee over de invulling van Team AfterPay en Team Plantina allround. "Beide teams gaan er iets anders uitzien, er zijn diverse combinaties mogelijk. We willen daar deze maand alle knopen over hebben doorgehakt. We gaan in ieder geval alle mogelijkheden van iSkate benutten."

Simon Kuipers komt over van het gewest Friesland, waar hij stage liep en als assistent-trainer werkte. Hij heeft onlangs zijn trainersopleiding ST4 afgerond.

Simon Kuipers (l) en iSkate-directeur Rhian Ket.
Simon Kuipers (l) en iSkate-directeur Rhian Ket. © iSkate.nl