Sprintzilver voor Anice Das

22/01/2017

Sprintzilver voor Anice Das

Anice Das heeft zondag in Heerenveen zilver gewonnen bij de KPN NK sprint. De rijdster van Team AfterPay moest Ireen Wüst voor zich dulden, maar greep wel een startbewijs voor het WK sprint in Calgary. "Ik heb het goed afgemaakt."

"Ik kom om te winnen, maar Ireen Wüst was op de 1000 meter te sterk. Toch heb ik een plekje gewonnen op de slotdag." Das moest op de laatste kilometer een goede tijd neerzetten om concurrente Sanneke de Neeling voorbij te gaan en het zilver te pakken. "Ik was wat gehaast, het je laatste kans, dus je geeft alles. En nu mag ik naar het WK sprint in Calgary. Dat is zo mooi, vier keer aan de bak op snel ijs. Dat wilde ik zo graag nog doen."

De slotrit werd, net als de eerste 1000 meter, met overmacht gewonnen door Wüst. Maar daarachter werd AfterPay-sprintster Letitia de Jong knap tweede. "Dat was best goed. De eerste dag viel tegen, nu was het wat het moet zijn. Dit is wat ik kan."

Net achter het podium eindigde Floor van den Brandt als vierde. De Brabantse won de 500 meter en werd zevende op de 1000 meter. Letitia de Jonge werd vijfde, Janine Smit zesde en Bo van der Werff was de nummer zeven van het NK sprint.

Anice Das met zilver.
Anice Das met zilver. © iSkate.nl