Stefan Groothuis anderhalve maand uitgeschakeld

26/05/2015

Stefan Groothuis anderhalve maand uitgeschakeld

Stefan Groothuis is minimaal anderhalve maand uitgeschakeld door zijn val op skeelers afgelopen weekeinde. Dat kreeg de sprinter van Team beslist.nl vandaag te horen na een mri-scan in het ziekenhuis. Een zware schouderblessure en een verzwikte enkel houden de olympisch kampioen de komende weken van het ijs en uit het krachthonk. Groothuis kreeg ook goed nieuws te horen: een operatie aan de schouder is niet nodig.

"Daar ben ik blij mee", zegt Groothuis. "Minder is dat we vandaag ontdekten dat mijn enkel een grotere klap heeft gekregen dan ik dacht." Groothuis verwacht dat hij zes tot zeven weken vertraging oploopt in zijn trainingsprogramma. "Ik mag de schouder drie weken niet belasten. Hoe het met de enkel zit, hoor ik aan het einde van de week na een nieuwe mri-scan. Daarna kan ik een week of drie voorzichtig 'optrainen'. Het grootste probleem zijn de krachttrainingen, daar moet ik een alternatief voor vinden."Het zomerijs van Enschede (6 tot en met 28 juni) moet Groothuis laten schieten. "Ik hoop op het trainingskamp van Team beslist.nl in Inzell, in juli, weer op het ijs te kunnen staan. Er is geen handleiding voor. Het wordt zoeken, zoeken, zoeken. Gelukkig heb ik daar ervaring mee, ik weet van mijn achillespeesblessure hoe ik zoiets moet aanpakken."

De officiële benaming van Groothuis' blessure is een luxatie van het AC-gewricht, Tossy 3. "Het komt erop neer dat een aantal banden waarmee het sleutelbeen vastzit aan het schouderblad, is afgescheurd."