Stefan Groothuis stopt

08/03/2016

Stefan Groothuis stopt

Stefan Groothuis stopt met topschaatsen. De 34-jarige sprinter van Team beslist.nl heeft dat dinsdag bekendgemaakt. "Ik neem afscheid bij een geweldig team en ik kijk terug op een mooie carrière met prachtige prijzen."

Groothuis is de regerend olympisch kampioen op de 1000 meter. Op zijn erelijst prijken verder onder meer zes Nederlandse sprinttitels, een wereldkampioenschap sprint en een wereldtitel op de kilometer.

"Ik ben dit seizoen bij Team beslist.nl begonnen met het idee dat ik wereldkampioen kon worden. Maar er is veel gebeurd, met een zware blessure en mijn zieke zoontje. Ik heb nu niet meer het gevoel dat dat gaat lukken en ik wil mijn ambities niet naar beneden bijstellen."

Ik ben dankbaar dat ik zoveel mooie prijzen heb kunnen winnen en dat ik ben gesteund door zoveel mensen. Allereerst mijn gezin, maar natuurlijk ook Jac Orie en Team beslist.nl. Ik heb een mooi laatste jaar gehad met die jongens en met de trainers Gerard van Velde en Arjan Samplonius."

Vastomlijnde toekomstplannen heeft Groothuis nog niet. "Topsport heeft de afgelopen jaren alles bepaald in mijn leven. Die bril wil ik nu eerst afzetten, ik ben benieuwd hoe dat gaat."

Komend weekeinde neemt Stefan Groothuis afscheid tijdens de World Cup-finale in Thialf.

Stefan Groothuis.
Stefan Groothuis. © iSkate.nl