Team AfterPay grijpt vier van de vijf tickets

29/10/2016

Team AfterPay grijpt vier van de vijf tickets

Team AfterPay greep zaterdag tijdens de KNSB Cup vier van de vijf World Cup-plaatsen op de 500 meter. De groene sprintersbrigade kwalificeerde zich met Jorien ter Mors, Anice Das, Floor van den Brandt en Bo van der Werff voor de internationale wedstrijden.

Ter Mors, die een dag eerder nog de 1500 meter had gewonnen, moest zaterdag Marrit Leenstra (38,87 om 38,91) voor laten gaan. Dat was vooral te wijten aan de eerste honderd meter, stelde ze vast: "Die opening was slecht. Het rondje daarna was ook, maar die eerste meters gaan al een tijdje niet goed."
De alleskunner van Team AfterPay laat de eerste twee World Cups aan zich voorbijgaan. "Dan kies ik voor shorttrack."

Anice Das eindigde vlak achter Ter Mors in 38,94. "Het was zó spannend. De laatste rit, maar een kans en het dan doen. Geweldig." Das kampte eindelijk niet met fysieke tegenslag, na schildklierproblemen en een knieblessure. "Voor het eerst in twee jaar had ik een goede zomer en ik heb in het voorseizoen ook al mooie tijden laten zien. Dit voel goed."

Bo van der Werff kon de emoties maar nauwelijks de baas op haar thuisbaan Kardinge. "Ik vloog heen en weer. Er doken een aantal schaatssters onder mijn tijd en ik moest maar afwachten of ik snel genoeg was. Gelukkig was het genoeg. Het is zo gaaf dat we ons met vier meiden hebben geplaatst."

"Ik ben blij dat het is gelukt", aldus Floor van den Brandt. "Het ging netjes, nu op naar beter."

Anice Das.
Anice Das. © iSkate.nl