Team beslist.nl heeft een goeie interval training gehad.

Team beslist.nl heeft een goeie interval training gedraaid.

24/04/2015

Voor de eerste keer in dit seizoen moest team beslist.nl zijn meerdere erkennen in SEH 2. Ook donderdagavond was het tweede duidelijk te sterk voor de olympische kampioenen van team beslist: 8-1. Gerard van Velde: ,,Je mag wel respect voor je tegenstander hebben, maar geen ontzag.”

Over de zwaarte van de wedstrijd was al veel gezegd en geschreven. Ook in aanloop naar SEH 2 – team beslist.nl werden alle registers weer opengetrokken. Natuurlijk was het verschil in kwaliteit, budget en ervaring levensgroot, maar op basis van geloof in eigen kunnen moest er toch een keer iets mogelijk zijn tegen de amateurs van SEH 2.

,,Je kan verliezen van een tegenstander als SEH 2. Dat is helemaal niet gek. Maar je moet je eigen filosofie niet verloochenen. Ik vond dat we vanavond teveel ontzag voor de tegenstander toonden. Je mag wel respect hebben, maar geen ontzag” sprak Gerard van Velde na afloop duidelijke taal. ,,In balbezit moeten we doen waar we goed in zijn. En dat hebben we helaas verzuimd. Teveel spelers bleven onder hun niveau."

Onder een mooie voorjaars zon startte team beslist in de te verwachte opstelling. Met de ervaren controleur Jesper Hospes als extra slot op de deur probeerde team beslist het Heerdese gevaar zo veel mogelijk binnen de perken te houden. Ook voor Daidai Ntab was een belangrijke rol weggelegd als vleugel aanvaller. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht moest de vleugelaanvaller van team beslist.nl het de verdedigers van SEH 2 zo lastig mogelijk maken.

Het (veel) sterkere SEH 2 had uiteraard verreweg de meeste kansen, maar tot de 27ste minuut koesterde team beslist.nl de nul met dank aan de uitstekend keeper. De doelman onderscheidde zich talloze malen tijdens de belegering van zijn doel. Uiteindelijk moest de nummer 1 van team beslist.nl toch zijn meerdere erkennen in de aanval van SEH2. Uit een aanval via de linkerflank kwam de bal voor, waarna hij via onder meer de verdediging voor de voeten van de spits kwam. Die wist daar uiteraard wel raad mee: 1-0. Luttele minuten daarna kreeg team beslsit.nl een nieuwe domper te verwerken. Met een flitsende uithaal verdubbelde SEH 2 de voorsprong. De kleine 150 fans, die zich veelvuldig lieten horen, waren daarmee getuige van een wereldgoal.

Toch bleek het bij een 2-0 achterstand nog niet gespeeld. In tegendeel. Want hoewel de cijfers in het voordeel van SEH 2 waren, bleef team beslist.nl jagen op een doelpunt tegen de amateurs. ,,Het wordt tijd om te scoren”, zeiden de spelers tegen elkaar tijdens de rust. Twee minuten voor tijd werd die wens verhoord. In de persoon van Jepser Hospes brak team beslist.nl de ban op aangeven van een gast speler. De aanvoerder zette samen met Gerard van Velde de aanval op na een diepe bal en goed meelopen van Ronald Mulder, Michel Mulder en Jesper Hospes was het niet te verdedigen voor SEH 2.

De verkleinde marge inspireerde team beslist.nl tot meer. Dankzij de uitblinkende verdediging onder ander Kay Verbij en Stefan Groothuis waren min of meer onpasseerbaar. ,,Gelukkig viel die 8-1. Daardoor ging het publiek er ook helemaal achter staan.” Om de stootkracht voorin iets te vergroten werden alle troepen naar voren gestuurd. Helaas mocht het niet baten er werd er afgefloten.

,,Ondanks die goede fase hadden we geen recht op een punt”, zo vond de Thomas Krol na afloop. ,,Doordat we naïef met balbezit omgingen, stond het in een mum van tijd 1-4.” Aldus Pim Schipper.

Een ander hoogte punt wat buiten het zicht was van de vele toeschouwers was het bier en kip. Maar ook de quiz na afloop die werd wel gewonnen door team beslist.nl.

We willen SEH 2 en de hele club bedanken voor een top avond! Succes nog dit seizoen.