Team Plantina compleet met Schipper en Athleteshop

09/05/2017

Team Plantina compleet met Schipper en Athleteshop

De schaatsers van Team Plantina zijn dinsdag met de volledige ploeg voor het seizoen 2017-2018 vertrokken naar het eerste buitenlandse trainingskamp. Op Mallorca begint de voorbereiding op de olympische jaargang met de teruggekeerde Michel Mulder en Pim Schipper, die bijtekende.

Schipper (28) heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd, tot na de Winterspelen van 2018. "Ik ben blij dat ik het komende, olympische seizoen weer voor Team Plantina kan schaatsen", zegt Schipper. "Ik kan in deze sterke sprintploeg, onder leiding van Gerard van Velde en Arjan Samplonius, nog beter worden en meestrijden om de grote prijzen."

De Noord-Hollander begint aan zijn vierde seizoen met de ploeg van Gerard van Velde. Hij won afgelopen seizoen brons op het NK sprint. In 2015 deed hij dat ook al, dat jaar werd hij zesde op het WK sprint.

Olympisch kampioen Michel Mulder keerde terug bij Team Plantina. Met hem kwam een nieuwe naam: het onlinesportartikelenbedrijf Athleteshop was, samen met co-sponsor Continu en hoofdsponsor Plantina, een van de bedrijven die de komst van Mulder mogelijk maakte. Athleteshop blijft ook de rest van het seizoen bij Team Plantina betrokken.

Team Plantina bestaat dit seizoen uit de volgende schaatsers en trainers: Gerard van Velde, Arjan Samplonius, Michel Mulder, Ronald Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Thomas Krol, en Martijn van Oosten.

Team Plantina.
Team Plantina. © iSkate.nl