Team Plantina heeft allroundploeg compleet

15/06/2016

Allroundploeg compleet, nieuwe rol Gianni Romme

Team Plantina heeft de allroundploeg compleet. Trainer Martin ten Hove heeft komend seizoen de beschikking over zes rijdsters: Linda de Vries, Jorien Voorhuis, Annouk van der Weijden, Reina Anema, Esther Kiel en Esmee Visser.

"Dit team is een mooie mix van de aanstormende talenten Reina Anema, Esther Kiel en Esmee Visser en de ervaren toppers Annouk van der Weijden, Jorien Voorhuis en Linda de Vries", zegt Ten Hove. Voorhuis en De Vries lieten vorig seizoen al van zich spreken met World Cup-kwalificaties en WK-deelname. Met Annouk van der Weijden heeft de ploeg er een tweede olympiër bij. Ook Jorien Voorhuis vertegenwoordigde Oranje al eens op de Spelen.

Gianni Romme
Tweevoudig olympisch kampioen Gianni Romme, die als coach overkwam van Team Continu, wordt technisch coördinator. In die rol is hij niet alleen verantwoordelijk voor de topsportcultuur bij Team Plantina, maar voor alle geledingen van iSkate. Romme vult deels het gat op dat Edwin van Calker achterliet na zijn vertrek naar de Chinese bobsleebond. "We hebben een traject ingezet om alle onderdelen van iSkate met elkaar te verbinden, van elkaar te laten leren en het beste van het beste te bieden. We willen een topsportcultuur in de hele organisatie. De kans om Gianni Romme met zijn internationale ervaring en expertise binnen te halen, hebben we met beide handen gegrepen", zegt directeur Rhian Ket. "Martin leidde ook vorig seizoen onze allroundploeg, met mooie resultaten. Het is een luxe dat we bij Team Plantina zoveel deskundigheid hebben", aldus Ket. Romme zal waar mogelijk en nodig de schaatsteams ook op het ijs bijstaan.

Gianni Romme over zijn nieuwe rol: "Ik kijk ernaar uit de schaatssport iets terug te geven. Ik kan mijn ervaring nu gebruiken in een breder perspectief. In de topsport, maar ook in de opleiding."

Directeur Mischa Strijder van hoofdsponsor Plantina: "Team Plantina heeft de ervaring, het talent en de ambitie om de komende jaren te schitteren. Samenwerken met deze ploeg is echt motiverend en zal onze bedrijfsdoelstellingen ondersteunen."

Directeur Jeroen de Bruijn van co-sponsor Continu: "Continu is content met de formatie van deze allroundploeg. Voor ons een mooi vervolg als co-sponsor in de fantastische schaatssport. Hollands ondernemerschap zit in ons DNA, waardoor schaatsen een logische fit blijft."

Linda de Vries.
Linda de Vries. © iSkate.nl
Jorien Voorhuis.
Jorien Voorhuis. © iSkate.nl