Team Plantina klaar voor preolympisch seizoen

17/10/2016

Team Plantina klaar voor preolympisch seizoen

Gerard van Velde voorziet een mooi seizoen voor zijn sprinters van Team Plantina. Dat liet de coach maandag weten bij de ploegpresentatie in Woerden. "We hebben een mooie ploeg met jongens die branden van ambitie. We zijn klaar voor de belangrijke wedstrijden tijdens de KNSB Cup. "

Het uiteindelijke doel van toppers als Kai Verbij, Ronald Mulder en Thomas Krol zijn de WK's sprint en afstanden. "Dat laatste toernooi is op de olympische baan van Pyeongchang, dus dat maakt het extra bijzonder", aldus Van Velde. Ook Kai Verbij maakt duidelijk dat de Winterspelen in Zuid-Korea over anderhalf jaar hun schaduw al vooruitwerpen. "Natuurlijk werken we daar naartoe. Dit seizoen begint die route echt te leven. Ik kijk uit naar de grote wedstrijden." Ronald Mulder sluit zich daarbij aan: "Ik heb ook zin in het eerste EK sprint, het is leuk dat het nu in Thialf wordt gehouden."

Trainer Martin ten Hove heeft de beschikking over zes allroundvrouwen. "Een prachtige samenstelling, met ervaren rijdsters Linda de Vries, Jorien Voorhuis en Annouk van der Weijden, die WK's, World Cups en Olympische Spelen hebben meegemaakt, en talenten Reina Anema, Esmee Visser en Esther Kiel. Ik zie dat de jonkies van de oudjes leren en dat de ervaren rotten op hun beurt weer worden opgejaagd door de talenten. Ideaal voor een coach, eigenlijk."

De mannenallrounders Koen Verweij en Lucas van Alphen hebben eveneens veel steun aan elkaar. "Ik ben weer topsporter en dat voelt heel goed", zei Koen Verweij maandag in Woerden. "Het was zwaar, afgelopen zomer na er een jaar uit geweest te zijn, maar het gaat de goede kant op. Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel. In februari 2018 sta ik er zeker, en misschien wel eerder."

Koen Verweij in gesprek met de pers.
Koen Verweij in gesprek met de pers. © iSkate.nl
Team Plantina sprint en allround.
Team Plantina sprint en allround. © iSkate.nl