Teamsprint valt in de smaak bij iSkaters

11/12/2015

Teamsprint valt in de smaak bij iSkaters

Met goud voor Floor van den Brandt van AfterPay en brons voor Jesper Hospes, Michel Mulder en Stefan Groothuis van Team beslist.nl was er vrijdagavond in Thialf World Cup-eremetaal voor vier iSkaters op de teamsprint. Het nieuwe onderdeel valt goed in de smaak bij de rijders.

"Mijn eerste World Cup-goud", jubelde Floor van den Brandt trots in Heerenveen. "Vier jaar geleden had ik al een keer brons gewonnen, maar toen was het nog niet officieel." De Brabantse wil graag werk maken van de teamsprint. "Ik vind het een leuk onderdeel en ik vind dat we dit serieus moeten nemen, met de schaatsers en de KNSB. Ik ben heel blij dat ik mag meedoen."

Jesper Hospes, de snelste starter van Team beslist.nl, voelde zich weer even een shorttracker, toen hij de baan opging. "Het voelde een beetje alsof we van de heatbox het ijs opstapten. Het is leuk. Voor mij is de uitdaging zo hard mogelijk van start te gaan en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de anderen mij kunnen volgen."

Stefan Groothuis moest de volle drie rondes volmaken. "Als derde rijder ga je kapot. Maar het heeft wel iets dat je dit als team doet. Dat is leuk, al geeft het ook extra druk: je wilt het niet verpesten voor de anderen." Groothuis kan als derde man niet zo furieus van start gaan als Jesper Hospes. "De eerste 100 meter moeten ze even rekening met me houden, daarna rijden ze me niet meer los. Ik vind dit een leuk onderdeel. Al moeten er uiteindelijk wel keuzes gemaakt worden. Je kunt niet ongelimiteerd nieuwe onderdelen blijven toevoegen aan het programma."

Stefan Groothuis.
Stefan Groothuis. © iSkate.nl