Ter Mors grijpt eerste olympische ticket

26/12/2017

Ter Mors grijpt eerste olympische ticket

Jorien ter Mors heeft in Thialf het eerste startbewijs voor de Olympische Spelen in Pyeongchang binnengehaald. De rijdster van Team AfterPay won op tweede kerstdag de 1000 meter met overmacht. Haar ploeggenote Letitia de Jong miste kwalificatie op een tiende.

Ter Mors keek niet heel tevreden, toen ze over de finish gleed. "Ik was niet blij met de tijd, 1.15,38. Het ijs gleed niet. Maar het gat met de rest was toch groot en ik heb de eerste kwalificatie binnen, dus uiteindelijk ben ik tevreden met de rit."

Marrit Leenstra (1.16,02) en Ireen Wüst (1.16,29) werden twee en drie. Dat ging ten koste van Letitia de Jong, die met 1.16,39 op de vierde plek achterbleef. "Dat is niet echt leuk. Leenstra en Wüst laten zien dat ze iets meer ervaring hebben dan ik door er in de laatste rit net onderdoor te duiken."

Dat juist De Jongs vriendin Wüst haar van de Spelen houdt, vond de sprinter van Team AfterPay niet extra zuur. "We hebben het er van tevoren wel over gehad. Als iemand het moet zijn, dan Ireen maar..."

Anice Das kreeg aanvankelijk dezelfde tijd als Letitia de Jong, maar werd later teruggezet naar 1.16,60. "Ik weet ook niet hoe dat zat. Maar met mijn explosiviteit zit het goed. Dat geeft vertrouwen voor de 500 meter."