Ter Mors Nederlands kampioen shorttrack

03/01/2016

Ter Mors Nederlands kampioen shorttrack

Jorien ter Mors heeft zondag in Amsterdam haar vijfde Nederlandse titel shorttrack veroverd. De rijdster van Team AfterPay hoopt met haar soevereine optreden bij het NK een aanwijsplek voor het WK shorttrack te hebben verdiend.

Eigenlijk is het EK shorttrack het kwalificatietoernooi voor het WK in Seoel, maar Ter Mors wil zich ook plaatsen voor het WK sprint op de langebaan en treedt daarom in het EK-weekend aan voor het NK sprint in Heerenveen. De Twentse probeert shorttrack en langebaan zo goed mogelijk te combineren, maar de alleskunner kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn.

De nationale titel in de hal van de Jaap Edenbaan kwam ondanks een val op de 500 meter geen moment in gevaar. "Ik heb me niet over de kop gereden en me gespaard waar dat kon", aldus Ter Mors. "Ik hoop op die aanwijsplek, want ik wil graag het WK sprint rijden, dat is ene nieuwe uitdaging, maar ook het WK shorttrack."

Vorig jaar was de rijdster van Team AfterPay afwezig bij de nationale titelstrijd omdat ze overtraind was, de vier NK's daarvoor waren ook al een prooi voor Ter Mors.

Jorien ter Mors op de langebaan.
Jorien ter Mors op de langebaan. © iSkate.nl