Ter Mors pakt brons op WK sprint

27/02/2017

Ter Mors pakt brons op WK sprint

Jorien ter Mors heeft zondag tijdens het wereldkampioenschap sprint in Calgary de bronzen medaille gewonnen. De rijdster van Team AfterPay dankte het eremetaal aan twee goede 1000 meters. Beide ritten bleef ze onder haar eigen, oude Nederlands record.

"Ik ben heel blij met deze afsluiter van het langebaanseizoen", aldus Ter Mors. "En ik ben trots op mezelf." Zaterdag brak ze met 1.12,53 het nationale record op de kilometer (1.12,66). Op de 500 meter kon ze haar beste tijd ooit aanvankelijk niet verbeteren, maar zondag scherpte ze haar pr aan tot 37,39. Daarmee belandde ze op plek vier voor de laatste 1000 meter.
In de slotrit moest ze haar meerdere erkennen in Heather Bergsma, die met 1.12,18 het wereldrecord tot op een tiende naderde, maar de 1.12,58 was nog steeds een toptijd, die haar op het podium hielp.

AfterPay-ploeggenoot Anice Das kampte met de naweeën van ziekte en kende een moeizaam weekend op de Calgary Olympic Oval. Ze sloot wel af met een lichtpuntje: een persoonlijk record van 1.15,11 op de kilometer. "Ontzettend balen dat ik net ziek werd in de laatste week voor het WK. Ik voelde me pas zondag weer een beetje normaal. Ik ben wel heel blij met mijn pr op de 1000 meter."

Jorien ter Mors.
Jorien ter Mors. © iSkate.nl