Ter Mors wint, Das pakt tweede World Cup-ticket

30/10/2016

Ter Mors wint, Das pakt tweede World Cup-ticket

Jorien ter Mors boekte zondag in Groningen haar tweede zege van het weekeinde. Ze was op de 1000 meter tijdens de KNSB Cup oppermachtig, en de enige schaatsster die onder de 1.17 bleef: 1.16,36.


Ter Mors revancheerde zich daarmee voor de tweede plaats op de 500 meter een dag eerder. Vrijdag won ze de 1500 meter. "Ik was een beetje gefrustreerd van gisteren, misschien hielp dat wel", zei de Twentse met een glimlach. "Ik heb bij de start rustig aangedaan, ik had een beetje last van mijn liezen. Ik heb kalm opgebouwd en gebruik gemaakt van mijn snelheid in de rondes, daar kan ik altijd op vertrouwen."

Anice Das pakte met een vierde plaats op de kilometer haar tweede World Cup-ticket. Ze ging furieus van start in haar rit tegen ploeggenoot Ter Mors. "Toen het startschot klonk, dacht ik maar een ding: zo ver mogelijk bij Jorien ter Mors vandaan rijden. Want als ze onderdoor komt, is dat keihard. Dat gebeurde uiteindelijk ook, maar ik kon goed doorrijden, naar 1.17,62. Het was lekker schaatsen, met een ticket op zak. Zaterdag was ik al moe van de spanning alleen."

Bo van der Werff greep net naast directe kwalificatie. De Groningse werd zesde in 1.18,46. Ze maakt als eerste reserve nog wel kans op een startplek in de World Cup-serie. "Het was een goede 1000 meter, ik kan mezelf niets verwijten. Jammer van dat ene plekje."

Jorien ter Mors.
Jorien ter Mors. © iSkate.nl