Thomas Krol beklimt het podium

11/11/2017

Thomas Krol grijpt brons op de 1500 meter

Thomas Krol heeft zaterdag bij de ISU World Cup in Heerenveen een bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter. De rijder van Team Plantina finishte in 1.45,92.

Dat was nog iets achter winnaar Denis Yuskov (1.44,42), maar genoeg om trots te zijn. "Ik heb pas drie keer op het podium gestaan bij de World Cup, dus dit is bijzonder. Zeker omdat het in een vol Thialf is, met thuispubliek dat je toejuicht."

Krol was niet helemaal tevreden over zijn race-indeling. "Het was een beetje slordig. Tijdens het inrijden ging het heel snel heel hard, dus ik dacht: ik begin wat rustiger. Daardoor moest ik later te veel bijtrekken en dat kost energie. Maar met deze missers reed ik vorig jaar 1.47, nu 1.45, dus mijn niveau is hoog."

Koen Verweij, de nationaal kampioen op de schaatsmijl, miste het podium net. Hij reed 1.46,09 en dat was goed voor een vierde plaats. "Ik was een beetje vermoeid, maar dat mag ook wel na zoveel wedstrijden. Je kunt niet verwachten dat je je vier weekeinden op rij verbetert. En als 1.46 mijn slechtste race is, dan teken ik daarvoor."

Thomas Krol met zijn bronzen medaille.
Thomas Krol met zijn bronzen medaille. © iSkate.nl