Verbij blij met brons op WK sprint

28/02/2016

Verbij blij met brons op WK sprint

Kai Verbij heeft zondag in Seoul de bronzen medaille veroverd bij het WK sprint. De 21-jarige sprinter bekroonde daarmee zijn debuut op het belangrijkste sprinttoernooi. "Ik wilde heel graag op het podium eindigen en ik ben blij dat dat is gelukt."

Het was voor het talent uit de ploeg van Gerard van Velde vooral een leerzaam weekend in Zuid-Korea, benadrukte Verbij. "De buitenwacht dichtte mij van tevoren al een medaille toe, maar daar luister ik niet naar. Ik kwam zonder verwachtingen, om te leren. Het was mijn eerste echte, grote toernooi." Dankzij twee 'oké races' steeg Verbij van de vierde plek naar het eremetaal.

Ronald Mulder had na de eerste dag geen zicht meer op de medailles, maar steeg nog wel een plaatsje in de rangschikking, naar de negende plek. "Ik heb vier keer stabiel gereden, meer zit er op dit moment niet in", stelde de Zwollenaar van Team beslist.nl vast. "Sinds mijn liesblessure gaat het niet meer vanzelf, aan het begin van het seizoen was ik beter dan nu."

Shani Davis kon met een dertiende plaats geen potten breken, maar de veteraan deed wel van zich spreken tijdens de afsluitende 1000 meter. Daar pakte de Amerikaanse beslist.nl-rijder brons. Hij was met Kjeld Nuis en Pavel Koelizjnikov de enige die onder de 1.10 minuten bleef.

Kai Verbij: blij met brons.
Kai Verbij: blij met brons. © iSkate.nl