Verbij bloedsnel op de kilometer

12/11/2017

Verbij bloedsnel op de kilometer

Kai Verbij heeft tijdens de ISU World Cup in Heerenveen het zilver gewonnen op de 1000 meter. De sprinter van Team Plantina dook onder het oude baanrecord van Pavel Koelizjnikov, maar de Rus deed dat zelf ook. 

Koelizjnikov was met 1.07,97 de eerste schaatser die in Thialf onder de 1.08 reed. Hij had 1.08,16 staan. Verbij was ook sneller dan die tijd, 1.08,12, en dat woog voor hem zwaarder dan het missen van goud. "Het is duidelijk een olympisch seizoen, je ziet dat er heel hard gereden wordt, ook in de breedte. Ik had deze tijd eerlijk gezegd niet verwacht van Koelizjnikov, maar je weet dat iedereen er in een olympisch jaar een schepje bovenop doet. Ik ben tevreden over mijn eigen rit. De afstand met Koelizjnikov was niet zo groot, dus ik hoef me geen zorgen te maken."

Koen Verweij had het zwaar, maar knokte zich naar 1.08,84 en een zesde plek.

Thomas Krol deed 's ochtends van zich spreken in de B-groep. Hij won in 1.09,11 En verzekert zich daarmee van een plek tussen de eliterijders volgende week in Stavanger. "Daar had ik liever nu al gestart, maar het zij zo. Het enige dat ik kon doen was winnen en naar de A-groep promoveren."
Pim Schipper had een lastige kruising en werd in 1.09,85 vijfde. "Mijn start had beter gemoeten, die kruising was jammer. Het moet beter."

Kai Verbij.
Kai Verbij. © iSkate.nl