Verbij in de buurt van WK-medailles

27/02/2016

Verbij in de buurt van WK-medailles

Kai Verbij begint aan de tweede dag van het WK sprint als nummer vier van het klassement. De sprinter van Team beslist.nl reed een goede 500 meter, maar was over zijn 1000 meter minder te spreken. Ronald Mulder reageerde precies tegenovergesteld.

Mulder dacht dat zijn 500 meter beter was dan het scorebord aangaf. "Het voelde heel goed, maar achteraf hoorde ik van Gerard van Velde dat ik niet versnelde in de eerste binnenbocht. Daardoor had ik een te lage topsnelheid aan het einde van de kruising. Erg jammer, maar ik kan morgen revanche nemen. Ik denk dat mijn 1000 meter goed was. De omstandigheden zijn erg zwaar, maar ik ben dichterbij de toppers dan voorheen - op Kjeld Nuis na."

Verbij reed de tweede tijd op de 500 meter, achter de Rus Pavel Koelizjnikov en was een van de drie rijders die onder de 35 seconden bleven. "De 500 was erg goed, maar de 1000 meter was matig voor mijn doen. Ik ga morgen voor een betere 1000, dat moet."

Mulder staat in het klassement op de tiende plaats. Koelizjnikov gaat aan de leiding, voor Kjeld Nuis, de Duitser Nico Ihle en Kai Verbij.

 
Kai Verbij.
Kai Verbij. © iSkate.nl