Verbij leidt na eerste dag EK sprint

06/01/2017

Verbij leidt na eerste dag EK sprint

Kai Verbij is vrijdag het EK sprint goed begonnen. De rijder van Team Plantina gaat aan de leiding na de eerste dag. Ploeggenoot Ronald Mulder won de 500 meter. 

Mulder noteerde 34,87 in een race waarin de 34'ers niet makkelijk vielen. Vier schaatsers doken onder de 35 seconden. Kai Verbij was de vierde: 34,98. 

Verbij maakte zijn kleine achterstand goed op de kilometer. Hij werd tweede in 1.09,01, achter Kjeld Nuis (1.08,77). Daarmee staat Verbij na de openingsdag van het eerste EK sprint bovenaan. "Ik ben blij dat vandaag voorbij is, maar ik heb twee goede races gereden, dus dat is top. Het was te verwachten dat het moeilijker zou gaan dan tijdens de NK. Die waren mentaal behoorlijk heftig en de omstandigheden zijn vandaag zwaar. Het is altijd goed als je eerste staat. Ze zitten me op de hielen, het wordt pittig. Maar dat geldt ook voor de anderen."

Ronald Mulder viel terug naar plek zes. Ruslan Moerasjov, de Rus die op de 500 meter nog op een honderdste tweede werd achter Ronald Mulder, trok zich terug omdat hij last had van de naweeën van de griep. Dat was een streep door de rekening van Mulder, die tegen Moerasjov had geloot. De Plantina-sprinter moest de 1000 meter, niet zijn favoriete afstand, alleen rijden. Hij strandde op 1.10,46.
"Ik wil er geen groot ding van maken. Ook als je alleen rijdt, is het 1000 meter. Natuurlijk is het lekkerder als ik op iemand kan jagen, maar ik baal gewoon van deze rit. Ik kwam er niet lekker in."

 

Kai Verbij.
Kai Verbij. © iSkate.nl