Verbij, Schipper en van Oosten tekenen nieuw contract bij iSkate en Plantina

26/04/2016

Verbij, Schipper en van Oosten tekenen nieuw contract bij iSkate en Plantina

iSkate heeft ook de contracten rond met sprinters Kai Verbij , Pim Schipper en Martijn van Oosten. Kai Verbij is vastgelegd tot en met de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. Pim Schipper heeft een eenjarig contract getekend bij de schaatskoepel. Nieuw bij de ploeg is Martijn van Oosten, de 23-jarige sprinter maakt de overstap vanuit de opleidingsploeg van iSkate en heeft een eenjarig contract bij de A-ploeg getekend.

Kai Verbij rijdt sinds het voorjaar van 2014 onder leiding van Gerard van Velde. Afgelopen seizoen bewees de sprinter wederom zijn schaatstalent toen hij op overtuigende wijze zijn eerste Nederlandse sprinttitel in de wacht sleepte. Verbij en iSkate starten een tweejarig vervolg aan de succesvolle samenwerking: “Ik ben blij en dankbaar dat iSkate mij de kans biedt om mij verder te ontwikkelen tot en met de Olympische Spelen van 2018. Ik heb er vertrouwen in dat ik mij kan verbeteren en dat iSkate mij daarbij kan helpen,” zegt de 21-jarige schaatser. De ambitie van Kai is duidelijk, “Mijn ultieme doel is een podiumplek op de Olympische Spelen in Pyeonchang.”

Pim Schipper, een sprinter met veel ervaring in het World Cup-circuit en met een WK-deelname achter zijn naam, is verheugd met de verlenging van de samenwerking. “De afgelopen twee seizoenen heb ik met veel plezier bij de ploeg van Gerard van Velde getraind.  Ik ben blij dat ik ook aankomend seizoen weer met een talentvolle groep sprinters kan trainen.” Schipper vertrouwt erop dat hij zich het aankomende jaar bij Team Plantina verder kan ontwikkelen, “Ik voel me goed in het team en ik weet dat ik onder leiding van Gerard van Velde en Arjan Samplonius beter kan worden.”

De nieuwe aanwinst van Gerard van Velde is Martijn van Oosten. De 23-jarige sprinter komt over vanuit de voormalige opleidingsploeg van iSkate. ‘’Ik vind het een geweldige kans om bij Team Plantina te mogen schaatsen. Het team bestaat uit schaatsers van wereldniveau en het is een eer om daarbij te mogen horen.” Afgelopen seizoen zat van Oosten de grote jongens al op de hielen en won de sprinter het eindklassement van de Holland Cup Sprint. Van Oosten is klaar om zich verder te ontwikkelen, “Ik heb zin om met dit team aan de slag te gaan voor het komende seizoen. Ik heb er vertrouwen in en wil graag de volgende stap naar de top maken.’’

Naast Kai Verbij en Pim Schipper zijn de contracten met Thomas Krol, Ronald Mulder, Daidai Ntab en trainers Gerard van Velde en Arjan Samplonius getekend. iSkate is op dit moment bezig om de contracten van een aantal andere sprinters te finaliseren. 

Kai Verbij
Kai Verbij © iSkate.nl
Martijn van Oosten
Martijn van Oosten © iSkate.nl
Pim Schipper
Pim Schipper © iSkate.nl