Verweij en Krol (nog) niet naar WK

29/12/2016

Krol en Verweij (nog) niet naar WK

Koen Verweij en Thomas Krol hebben donderdag net naast de drie beschikbare WK-tickets op de 1500 meter gegrepen. Tijdens de NK afstanden in Thialf eindigden de rijders van Team Plantina respectievelijk als vierde (1.46,66) en vijfde (1.46,68). Lucas van Alphen (1.47,03) zag zichzelf terug op plek zes.

"Ik had er meer van verwacht", zei Thomas Krol. "Ik kan mezelf niets verwijten, ik heb nauwelijks fouten gemaakt." De specialist uit de ploeg van Gerard van Velde kampte tot de dag van de wedstrijd met materiaalpech. "Ik heb getraind op een oude en een goede buis. Vandaag zijn we bij Smit Staal, het bedrijf van de vader van Janine Smit van Team AfterPay, geweest om mijn schaats te repareren. Dat is gelukt, maar het speelt toch mee. Uiteindelijk was er niet veel mis, behalve de uitslag."

Koen Verweij kon weer lachen na zijn vierde plek. "Ik baal een beetje dat ik geen derde ben geworden, maar ik moet tevreden zijn. Ik was eindelijk weer zenuwachtig, kon eindelijk weer kapot gaan voor een vol stadion. Dat was mooi, ik heb het twee jaar gemist. En 1,46,66 is goed. Alleen de slotronde van 29 is nog niet Koen Verweij-waardig."

Vrijdag strijden Krol en Verweij in Heerenveen om de prijzen op de 1000 meter.

Koen Verweij.
Koen Verweij. © iSkate.nl