Vier medailles, vier PR's en één Nederlands record

09/12/2017

Vier medailles, vier PR's en één Nederlands record

Zaterdag op de ISU World Cup in Salt Lake City hebben Kai Verbij en Dai Dai Ntab het zilver en brons gewonnen op de tweede 500 meter. Koen Verweij en Thomas krol pakten dezelfde medailles op de 1500 meter. Verweij verbeterde zijn eigen Nederlands record in 1:41.63. 
 

Zilver en brons voor Verbij en Ntab in Salt Lake City
Zilver en brons voor Verbij en Ntab in Salt Lake City © iSkate.nl
Verweij pakt zilver in een nieuw Nederlands record, Krol wint brons
Verweij pakt zilver in een nieuw Nederlands record, Krol wint brons © iSkate.nl

Alle vier de rijders van Team Plantina wonnen het eremetaal in nieuwe persoonlijke records. Verbij greep het zilver in 34.13 en Ntab was de nummer drie in 34.15. Murashov won het goud in 34.02.

Verbij reed een mooie 500 meter maar was toch verbaasd over zijn snelle tijd: "De race verliep echt goed, er zaten weinig fouten in en ik reed een goede opening. Ik reed twaalf honderdsten van mijn PR af, dat is heel veel voor een sprinter. Ik was eerst verbaasd, het liep wel lekker maar ik zag dat de Canadees nog voor me zat dus dat probeerde ik nog goed te maken en dat is gelukt. En toen ik finishte zag ik 34,1, toen was ik wel verbaasd."

Ntab heeft zijn zelfvertrouwen een boost gegeven in Salt Lake City: "Ik rijd weer een tiende van mijn PR af, het is een mooi 500 meter weekend zo. Ik wilde graag twee constante races laten zien dit weekend. Het is jammer dat ik niet heb gewonnen, maar dat houd ik nog over voor de toekomst. Morgen nog een 1000 meter en ik hoop op drie PR's dit weekend."

Op de 1500 meter was Joeskov in 1:41.02 de snelste man en verbeterde hiermee het wereldrecord. Verweij won zilver in 1:41.63, gevolgd door Krol in 1:42.63. 

Allrounder Verweij is kritisch over zijn 1500 meter: "Het is altijd goed om een Nederlands record te rijden. Toch was het een slordige race en kan het in de toekomst nog een stuk beter."

Krol is blij met zijn nieuwe persoonlijke record: "Ik ben super blij met 1:42, het was een goede race. Er is natuurlijk wel werk aan de winkel om het gat te dichten met die andere twee. Voor nu is dit wat ik kon en ik ben hartstikke blij met mijn tijd en medaille."