Voorhuis en Valkenburg naar allroundploeg

01/05/2015

Voorhuis en Valkenburg naar allroundploeg

De nieuwe allroundploeg van iSkate heeft zijn eerste schaatsers vastgelegd. De ervaren Jorien Voorhuis en Diane Valkenburg hebben een eenjarig contract getekend.

De 30-jarige Voorhuis uit Hengelo grossiert in nationale allroundmedailles en stond op het podium tijdens wereldbekers en de WK afstanden. Ook Diane Valkenburg (30) weet hoe de hazen lopen in het schaatsen. Zij was Nederlands kampioen op de drie kilometer, wereldkampioen achtervolging, gooide hoge ogen in de World Cup en deed mee aan de Olympische Spelen van Vancouver.

De allroundploeg, die onder leiding staat van coaches Martin ten Hove en Milan Kocken, zal in de trainingen nadrukkelijk de samenwerking zoeken met de marathonploeg van iSkate.

"Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Jac Orie, maar het werd tijd voor iets nieuws. En daar heb ik heel veel zin in. De nieuwe allroundploeg van iSkate heeft mooie, ambitieuze plannen", aldus Diane Valkenburg. "Ik heb vertrouwen in de aanpak van Milan en Martin. Daarnaast vind ik het fijn om meer allrounders om me heen te hebben." Ook Jorien Voorhuis staat te trappelen: "Deze ploeg is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik ben gemotiveerd om komend seizoen weer een hoog niveau te laten zien."

“iSkate is een ideale plek voor talenten om zich te ontwikkelen, maar heeft ook de faciliteiten voor gevestigde toppers. Net als bij onze andere ploegen, willen wij in het allroundteam dat ervaring en jong talent elkaar aanvullen en versterken”, zegt directeur Yuri Solinger van iSkate.

 

De nieuwe sponsors van het allroundteam worden binnenkort bekendgemaakt. iSkate is in gesprek met onder meer New Balance, Athleteshop en koopjesdrogisterij.nl.