Werk aan de winkel voor Team Plantina

13/11/2016

Werk aan de winkel voor Team Plantina

De laatste dag van de eerste World Cup van dit seizoen bleven de sprinters van Team Plantina een eindje verwijderd van de prijzen. Thomas Krol eindigde in Harbin tijdens de door Sven Kramer gewonnen 1500 meter als negende. Toch raakt de specialist uit Colmschate daarvan niet in paniek. "Ik ben niet helemaal tevreden, maar het was ook niet dramatisch. Ik zit maar een fractie van mijn topniveau af, dat voel ik."

Krol stapt vol ambitie het vliegtuig naar Nagano, Japan in, waar de volgende internationale krachtmeting op de agenda staat. "Ik weet dat ik beter kan, de komende World Cups ga ik op zoek naar dat topniveau."

Ronald Mulder en Dai Dai Ntab eindigden als achtste en negende op de 500 meter. Voor Ntab, die een dag eerder in de B-groep reed, was een toptiennotering niet slecht. Mulder had op meer gerekend, net als Kai Verbij, die bij de eerste 500 meter nog het brons greep. "Het niveau is zo hoog, als je niet alles goed doet, eindig je in de achterhoede", aldus de Japanse Nederlander van Team Plantina. "Mijn tijd - 35,51 - viel me wel tegen." De sprint werd gewonnen door de Rus Pavel Koelizjnikov in 34,98.

Thomas Krol.
Thomas Krol. © iSkate.nl