WK-tickets voor Verbij en Ter Mors

13/12/2015

WK-tickets voor Verbij en Ter Mors

Kai Verbij van Team beslist.nl en Jorien ter Mors van Team AfterPay hebben zondag in Heerenveen een startbewijs voor de 500 meter op de WK afstanden veroverd. Dat deden ze door allebei als beste Nederlander te eindigen in het klassement na de eerste World Cup-serie.

Jorien ter Mors meldde zich zaterdag nog af voor de 1000 meter in Thialf, omdat ze te veel hinder ondervond van de val die ze een week eerder bij de World Cup shorttrack in Japan maakte. Zondag voelde ze zich al iets beter en besloot ze te starten, ondanks een indrukwekkende reeks blauwe plekken en flinke pijn. De Twentse eindigde knap als vijfde en dat was ruim genoeg om de achterstand van zestien punten op Margot Boer in het klassement goed te maken.

"Dit was het doel vandaag. Missie geslaagd. Het was verstandig om op zaterdag niet te rijden, dat heeft me veel extra herstel opgeleverd." Met het WK-ticket op zak ligt er geen druk meer op de 500 meter bij de NK afstanden tussen kerst en oud en nieuw. "Dat geeft rust. Ik weet niet of ik de 500 meter laat schieten tijdens de NK, maar het is prettig om te weten dat het kan, als de 1500 meter bijvoorbeeld erg zwaar valt."

Kai Verbij finishte als zevende op de 500 meter in Heerenveen. Opnieuw in een 34'er (34,98). "Het kan beter, maar het is fijn om te weten dat ik met een mindere rit ook een 34'er rijd." Kais gedachten gingen ook uit naar zijn onfortuinlijke ploeggenoot bij Team beslist.nl, Ronald Mulder, die aan zijn lies geblesseerd raakte terwijl hij op koers lag voor het WK. "Het is natuurlijk gaaf dat ik nu de beste Nederlander ben, maar ik vind het ook jammer voor Ronald."

Thomas Krol zat op de 1500 meter opnieuw dichtbij een podiumplaats, maar hij moest genoegen nemen met plek vier. "Het is zuur dat ik weer vierde word, maar ik heb laten zien dat mijn goede prestatie van vorige week geen uitschieter was. Ik kan mezelf niets verwijten."

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors © iSkate.nl