World Cup-ticket voor Esmee Visser

29/10/2017

World Cup-ticket en pr voor Esmee Visser

Esmee Visser stelde zondagmiddag tijdens de NK afstanden met een persoonlijk record een World Cup-ticket veilig. De rijdster van Team Plantina en het RTC Noord werd met 7.02,59 vijfde op de vijf kilometer. "Deze lach gaat twee weken niet van mijn gezicht."

Visser zat tijdens haar race 'in een roes'. "Na de race drong het tot me door: ik maak een kans. Ik ben zo blij dat ik mijn eerste World Cup mag rijden. Dat wordt een superervaring waaraan ik veel ga hebben voor de toekomst. Jammer dat er maar een World Cup voor de vijf kilometer is..."

Het trainen bij het RTC pakt goed uit voor de 21-jarige. "Ik heb veel gehad aan het trainen met jongens en aan mijn trainer Remmelt Eldering. Ik heb zwaarder getraind. En ik vind het ontspannen met de jongens. Vorig jaar trainde ik alleen met vrouwen, jongens zijn toch wat nuchterder."

Femke Markus, ook van het RTC Noord, deed ook van zich spreken bij de 5.000 meter. Ze reed ruim 22 seconden van haar pr af. "Dat was wel een record uit Groningen, dus het moest er wel een keer aan", aldus de bescheiden Markus. "Maar het ging heel lekker. Dit was pas mijn vijfde vijf kilometer. Ik had met Remmelt afgesproken om na drie kilometer gewoon te gaan en te zien waar het schip zou stranden. Dat was een goed plan, dit was een mooie."

Esmee Visser.
Esmee Visser. © iSkate.nl