Zilver, brons en WK-tickets voor Team beslist.nl

18/01/2015

Zilver, brons en WK-tickets voor Team beslist.nl

Twee man op het podium en startbewijzen voor de World Cups, het WK sprint en de WK afstanden: coach Gerard van Velde nam met een lach afscheid van het KPN NK sprint in Kardinge. "Team beslist.nl heeft het goed gedaan. Vooral Pim Schipper met zijn bronzen medaille. Maar ook Michel Mulder heeft laten zien dat hij op de weg terug is. En Jesper Hospes mag naar de WK."

Jesper Hospes straalde na de tweede 500 meter, waar hij een startbewijs voor de WK afstanden in Heerenveen verdiende. Al het hele seizoen heeft de Fries zijn zinnen gezet op deelname aan het laatste grote toernooi in het oude Thialf. "Ik had na mijn knieoperatie in het voorjaar een missie en die is nu geslaagd."

Michel Mulder had na afloop vrede met zijn tweede plaats, achter winnaar Hein Otterspeer. "Gisteren heb ik te veel verloren. Vandaag was een goede dag, daar moet ik er op het WK twee van rijden. Ik heb geprobeerd het Hein nog moeilijk te maken, maar die heeft het goed gedaan. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer goede tijden zie staan als ik op het scorebord kijk, ik ben op de weg terug."

Ronald Mulder hield gemengde gevoelens over aan zijn terugkeer na een liesblessure. "Het NK kwam net iets te vroeg voor mij. Het was niet slecht, maar het niveau is hier zo hoog, dat je echt goed moet zijn om erbij te zitten."

Pim Schipper reed na de huldiging van het NK nog even mee in het KPN NK mass start. "Ik wil de mass start leren rijden, je weet nooit hoever je komt", zei hij met de bronzen plak van het sprinttoernooi om zijn nek. "Dit was een superweekend. Het was een kwestie van je zenuwen in bedwang houden en vier goede afstanden rijden. Dat heb ik gedaan. Ik voel me goed, ben in vorm. In 2012 heb ik al eens een WK sprint gereden, en nu mag ik naar Astana."

Michel pakt zilver op NK Sprint; Pim wordt derde

Michel pakt zilver op NK Sprint; Pim wordt derde

Ronald Mulder weer terug op het ijs

Ronald Mulder weer terug op het ijs