Schaatssponsoring

Schaatssponsoring

Alles voor ijs

Alles voor ijs

iSkate is in 2010 opgericht om schaatsers ondersteuning voor hun hele loopbaan te bieden, van junior tot wereldtopper. Bij iSkate kan een talent als Rem de Hair zich via onze schaatsacademie ontwikkelen tot een toekomstig kampioen en professional als Ronald Mulder. 

iSkate is een BSO, betaald schaatsorganisatie. Wij verbinden doormiddel van onze schaatsteams sporters, bedrijven en fans. Om zodoende op zowel sportief als commercieel gebied maximale waarde te leveren voor onze sponsoren, schaatsers en schaatsfans

l iSkate, maximale zelfontplooiing van talent tot olympisch kampioen. m

Waarom schaatsen?

Schaatsen is een sport waar het om tijden en sportieve prestaties draait. Een echte Hollandse sport, met een authentiek imago. Daarnaast is schaatsen een mondiale sport. Nederlanders ontdooien als het gaat vriezen. Tijdens het schaatsseizoen stemmen miljoenen kijkers af op Nederland 1 waar het schaatsen vaak live en integraal wordt uitgezonden. Man, vrouw, jong en oud volgen deze sport op de voet. Schaatsen is van iedereen.

• Schaatsen heeft het imago van een oer-Hollandse, frisse, schone sport;
• Schaatsen is na voetbal de populairste kijksport van Nederland;
• Schaatsen krijgt de hoogste waardering als televisiesport onder alle leeftijden, ongeacht geslacht;
• Schaatsen staat qua imago bovenaan de lijst van sporten;
• Ten opzichte van voetbal en hockey scoort schaatsen hoger op het gebied van ‘value for money’;
• Schaatsen staat bij de publieke omroep voortdurend in de top 5 van meest uitgezonden sporten;

Facts

• Totale televisie uitzendtijd schaatsen: 112:11:03


• 70,6% live wedstrijden


• Totaal aantal uren zichtbaarheid iSkate sponsoren: 20:39:28

iSkate

• ‚ÄčiSkate is een BSO, een betaald schaatsorganisatie.
Wij faciliteren de carrières van jonge talenten tot olympisch kampioenen door het managen en beheren van het sponsorschap van commerciële schaatsteams. Bij iSkate schaatsen in totaal 140 sporters waaronder 5 olympisch kampioenen. 

• Wij bekijken schaatssponsoring vanuit een waarde perspectief.
Wat is een schaatsploeg of schaatser waard? Wij weten het, dankzij een unieke combinatie van jarenlange ervaring en diepe kennis van de schaats- en sponsorwereld, plus het doormeten van al onze sponsorcases. Op basis van doelstellingen van onze klanten vullen wij sponsorships in, niet andersom.

• Wij ontzorgen. Een tevreden sponsor is voor ons equivalent aan het winnen van een wedstrijd.
Sponsoring is geen liefdadigheid, maar een tool om bedrijfsdoelstellingen te behalen. De sportwereld is er een van veel aandacht en ook emoties, waardevol maar specialistisch. Wij doen wat wij goed kunnen al jaren lang, zodat onze klanten zich kunnen focussen op hun bedrijfsvoering.

Ons DNA

• Vrijheid
Niemand is hetzelfde, iedereen heeft zijn eigen karakter en aanpak. Wij moedigen mensen aan hun eigen vrije keuzes te maken. Geen kracht is zo sterk als je eigen motivatie, volgens onze visie de basis van prestaties.

• Verantwoordelijkheid
Met keuzes komen ook verantwoordelijkheden, tegenover je team, je fans en je sponsor. Wij vinden realiteitszin hierin belangrijk.

• Zelfontplooiing
Wij geloven dat een sportloopbaan leerzaam is. De tegenslagen die je moet overwinnen en de lessen die je zowel op als naast de ijsbaan leert zijn waardevol. Talent maximaal laten renderen, dat is een missie die wij willen vervullen.  

Onze sponsoren

Wat onze sponsoren zeggen over iSkate en schaatssponsoring:

Mischa Strijder, directeur Plantina:
"Plantina is al jaren een trouw sponsor van (top)sporters. Nu groots instappen in het schaatsen past bij de ambitie van Plantina. Samen met iSkate gaan wij een grote bijdrage leveren aan de profilering van onze producten en Nederland gezonder maken."

• Stefan van der Berg, CEO & oprichter AfterPay:
"De keuze vanuit AfterPay om een schaatsploeg te gaan sponsoren onder management van iSkate is een hele bewuste keuze. Net als het leiden en uitbouwen van een bedrijf geloven wij dat het dagelijks managen van een schaatsploeg in al haar facetten ook een professioneel en specialistisch vak is."

• Piet Bruintjes, CEO&oprichter APPM: 
"Wij staan iSkate bij om de jeugd te ontwikkelen tot gezonde jongens en meisjes die hun schaatstalent de ruimte willen geven. Mentale, sociale intellectuele en sportieve ontwikkeling is wat iSkate op zeer professionele wijze biedt. Wij hebben razend veel respect voor het Team van iSkate dat op geheel eigen wijze hun sportieve ambities realiseert en daarmee tegelijkertijd de traditionele schaatswereld opfrist."