Over RTC Noord Allround

Op weg naar een topcarrière

De laatste stap tussen de jeugd en de ploegen die aan het grote werk mogen ruiken, is het RTC Noord Allround. In het RTC beginnen de wetten van de topsport te gelden. De trainingen zijn meer competitiegericht en de schaatsers leren wat ze moeten doen en laten om het harde topsportbestaan aan te kunnen.

Wie de toekomst van het Nederlandse schaatsen wil zien, moet kijken naar het RTC Noord van iSkate. Negen van de grootste talenten in het land werken in het RTC Noord Allround keihard om hun brandende ambitie om te zetten in succes.

Het RTC Noord van A-juniorenschaatsers is het voorportaal van de Nederlandse top. Hier gelden al de keiharde wetten van de topsport, die iSkate combineert met veilige en complete begeleiding. Er is een op maat gesneden samenwerking met het H.N. Werkmancollege, zodat de talenten niet alleen alles kunnen doen wat nodig is om het hoogste te bereiken in hun sport, maar ook een goede schoolopleiding afronden.

 “De kwaliteit bij het RTC Noord is al jaren uitzonderlijk hoog”, zegt iSkate-trainer Remmelt Eldering. Zo hoog, dat veel rijders al klaar zijn om te ruiken aan het grote werk. En ook die mogelijkheid krijgen de kampioenen van de toekomst. “iSkate is een koepelorganisatie, en heeft alles in huis voor de beginnende talenten tot aan de wereldtoppers. Dit geeft de jonge schaatsers van het RTC de mogelijkheid om samen te werken met topteams als Team Plantina en Team AfterPay, hierdoor kunnen ze wennen aan het niveau in de Nederlandse en internationale top.''

Zo jong als ze zijn, zijn deze schaatsers al echte topsporters, die precies weten wat ze willen doen en laten om de allerbeste te worden in hun lievelingssport.

Opleiding

Dankzij de samenwerking met het H.N. Werkmancollege hebben de schaatsers de mogelijkheid om topsport te combineren met een goede schoolopleiding. De eerste uren zijn de talenten vrijgeroosterd, zodat ze tot elf uur kunnen trainen, na school volgt de tweede training van de dag. Bij het RTC Noord leren de rijders allereerst hoe ze kwalitatief beter kunnen trainen op het ijs, daarna verschuift het accent naar wedstrijdgerichte trainingen.