Over Team Plantina

Over Team Plantina

Team Plantina herbergt een sprint- en allroundploeg. De sprinttak staat onder leiding van voormalig olympisch kampioen Gerard van Velde en assistent-trainer Arjan Samplonius. De allroundtak staat onder leiding van coach Dennis van der Gun en assistent-trainer Simon Kuipers. Beide ploegen hebben Continu als co-sponsor en herbergen een mooie mix van ervaren wereldtoppers en aanstormend talent. 

De sprinttak
Met Ronald Mulder heeft Team Plantina een olympische medaillewinnaar en World Cup-winnaar in huis. Ronald gaat dit seizoen in als kersverse vader van zoon Mees. De ervaren Mulder krijgt steun én concurrentie van de aanstormende sprinttoppers Kai Verbij en Daidai Ntab. Verbij is Nederlands kampioen op de 500 meter en sprint en was de nummer drie van het WK sprint. Daidai maakte vorig jaar de overstap van het developmentteam naar de A-ploeg en liet meteen van zich spreken tijdens de World Cup in Seoul.

Ook ervaren is Pim Schipper. De Noord-Hollander won al NK-medailles en heeft twee WK sprint-deelnames op zijn naam staan. Hij kan met zijn kennis een baken zijn voor de van het developmentteam overgekomen talenten Martijn van Oosten en Thijs Roozen.

Voor de 'lange adem', en dat is in deze sprintploeg de 1500 meter, is Thomas Krol opnieuw de grote troef. Hij schaatste zich de afgelopen seizoenen langzaam tussen de wereldtop en bevestigde zijn progressie met brons op de WK afstanden.

De allroundtak
Team Plantina Allround bestaat dit seizoen uit vijf schaatsers: Koen Verweij, Lucas van Alphen, Linda de Vries, Annouk van der Weijden en Esmee Visser. 

De allrounddames hebben zich dit seizoen aangesloten bij de sprintdames van Team AfterPay. Kuipers: "Het is voor Dennis en mij een leuke uitdaging om een ploeg te runnen met zowel sprinters als allrounders. De sprinters kunnen in sommige trainingen gebruik maken van de allrounders en andersom ook, dat is een hele goede wisselwerking waar beide disciplines sterker van worden." 

 

Het beste van het beste

Van onze rijders verwachten wij het beste van het beste. Om die topprestaties te leveren, werkt iSkate samen met partners die ook uitsluitend het beste van het beste bieden. Hoofdsponsor Plantina is al jaren een trouwe partner. Alle schaatsers van iSkate maken dankbaar gebruik van de producten en adviezen op het gebied van voeding en gezondheid. Dit seizoen is die samenwerking inniger dan ooit.

Voor de trainingen en wedstrijden krijgt Team Plantina ondersteuning van topmerken. De rijders mogen gebruik maken van de topfietsen van Specialized en Koga, waarmee in de grote wielerrondes ook successen worden geboekt. De loopschoenen komen van het gerenommeerde merk New Balance. Meten is weten, en daarom is de gps-apparatuur van Garmin onmisbaar tijdens en na de zware trainingen. Onze kampioenen racen en trainen in de snelste pakken en meest comfortabele kleding van Hunter, Bioracer en Icepeak. En ze komen veilig en comfortabel bij de schaatsbaan aan danzkij Volvo Nieuwenhuijse en Friesland Lease.

l Dit team is een mooie mix van aanstormende talenten en ervaren toppers m