Over team Plantina

Met Ronald Mulder heeft Team Plantina een olympische medaillewinnaar en World Cup-winnaar in huis. Ronald gaat dit seizoen in als kersverse vader van zoon Mees. De ervaren Mulder krijgt steun én concurrentie van de aanstormende sprinttoppers Kai Verbij en Daidai Ntab. Verbij is Nederlands kampioen op de 500 meter en sprint en was de nummer drie van het WK sprint. Daidai maakte vorig jaar de overstap van het developmentteam naar de A-ploeg en liet meteen van zich spreken tijdens de World Cup in Seoul.

Ook ervaren is Pim Schipper. De Noord-Hollander won al NK-medailles en heeft twee WK sprint-deelnames op zijn naam staan. Hij kan met zijn kennis een baken zijn voor de van het developmentteam overgekomen talenten Martijn van Oosten en Thijs Roozen.

Voor de 'lange adem', en dat is in deze sprintploeg de 1500 meter, is Thomas Krol opnieuw de grote troef. Hij schaatste zich de afgelopen seizoenen langzaam tussen de wereldtop en bevestigde zijn progressie met brons op de WK afstanden.

Naast Plantina Vitaminen krijgen de schaatsers de komende seizoenen ondersteuning van Continu, de intermediair voor specialisten in bouw en industrie.

Lees meer over team Plantina