Over Team Plantina

Het beste van het beste

Van onze rijders verwachten wij het beste van het beste. Om die topprestaties te leveren, werkt iSkate samen met partners die ook uitsluitend het beste van het beste bieden. Hoofdsponsor Plantina is al jaren een trouwe partner. Alle schaatsers van iSkate maken dankbaar gebruik van de producten en adviezen op het gebied van voeding en gezondheid. Dit seizoen is die samenwerking inniger dan ooit.

Voor de trainingen en wedstrijden krijgt Team Plantina ondersteuning van topmerken. De rijders mogen gebruik maken van de topfietsen van Specialized en Koga, waarmee in de grote wielerrondes ook successen worden geboekt. De loopschoenen komen van het gerenommeerde merk New Balance. Meten is weten, en daarom is de gps-apparatuur van Garmin onmisbaar tijdens en na de zware trainingen. Onze kampioenen racen en trainen in de snelste pakken en meest comfortabele kleding van Hunter, Bioracer en Icepeak. En ze komen veilig en comfortabel bij de schaatsbaan aan danzkij Volvo Nieuwenhuijse en Friesland Lease.

Over Team Plantina

Team Plantina herbergt een sprint- en allroundploeg. De sprinttak staat onder leiding van voormalig olympisch kampioen Gerard van Velde en assistent-trainer Arjan Samplonius. De vrouwen van de allroundtak trainen met coaches Dennis van der Gun en Simon Kuipers, de mannen hebben hun eigen begeleidingsploeg.

De sprinttak

Met Michel en Ronald Ronald Mulder heeft Team Plantina twee olympische medaillewinnaars in huis. De ervaren Mulders krijgen steun én concurrentie van de jongere sprinttoppers Kai Verbij en Daidai Ntab. Verbij is Europees en wereldkampioen Nederlands kampioen sprint, Ntab de regerend nationaal kampioen op de 500 meter.

Ook ervaren is Pim Schipper. De Noord-Hollander won al NK-medailles en heeft twee WK sprint-deelnames op zijn naam staan. Hij kan met zijn kennis een baken zijn voor de van het developmentteam overgekomen talent Martijn van Oosten.

Voor de 'lange adem', en dat is in deze sprintploeg de 1500 meter, is Thomas Krol opnieuw de grote troef. Hij schaatste zich de afgelopen seizoenen langzaam tussen de wereldtop en bevestigde zijn progressie met brons op de WK afstanden.

De allroundtak

Team Plantina Allround bestaat dit seizoen uit vier schaatsers: Koen Verweij, Lucas van Alphen, Linda de Vries en Annouk van der Weijden

De allrounddames hebben zich dit seizoen aangesloten bij de sprintvrouwen van Team AfterPay. Kuipers: "Het is voor Dennis en mij een leuke uitdaging om een ploeg te runnen met zowel sprinters als allrounders. De sprinters kunnen in sommige trainingen gebruik maken van de allrounders en andersom ook, dat is een hele goede wisselwerking waar beide disciplines sterker van worden." 

De Vries is een ervaren rijdster, met een lange lijst World Cup-wedstrijden en podiumplaatsen tijdens NK's, EK's en WK's. Annouk van der Weijden nam deel aan de Olympische Spelen in Sotsji, waar ze vijfde werd op de 3000 meter. 

Naast de twee allrounddames beschikt Team Plantina ook over twee allroundmannen: Koen Verweij en Lucas van Alphen. Koen Verweij zijn succesvolste jaar was 2014 waarin hij een zilveren olympische medaille won op de 1500 meter, een gouden olympische medaille won op de ploegenachtervolging en wereldkampioen allround werd. Van Alphen was al op jonge leeftijd een talentvolle junior en brak in 2008 door toen hij bij het NK sprint voor junioren het brons behaalde. In 2013 behaalde de allrounder brons op het NK Allround. De mannen kiezen hun eigen route richting de Spelen, met ondersteuning van Plantina en iSkate.

l De ervaren Ronald Mulder krijgt steun én concurrentie van aanstormende sprinttoppers als Kai Verbij en Daidai Ntab m